Minimalen presenterer, i samarbeid med Midtnorsk Filmsenter, Cynthia Felando og Intellect Journals:

Short Film Studies Symposium 2023

Fortjener kvalitetskortfilmer en nærgående og omfattende studie? Hvis du svarer på det spørsmålet med et entusiastisk ‘ja’, vil tidsskriftet Short Film Studies sannsynligvis interessere deg.

På dette symposiet vil vi lansere tidsskriftets utgave #12.1, med fokus på utgavens framtrukne kortfilmskaper, Agnès Varda. Symposiet ledes av den nye redaktøren, Cynthia Felando. Totalt vises tolv av Vardas kortfilmer i sin helhet i tre separate bolker i løpet av festivalen.

Cynthia Felando:
– Den uendelig fascinerende filmlegenden Agnès Varda var tett knyttet til kortfilmen gjennom hele sin lange og særs innflytelsesrike 64-årige karriere. Kortfilmene hennes overgår ikke bare langfilmene i antall, de formidler på en vakker måte rekkevidden og dybden i hennes mange lidenskaper, ettersom de krysser og kombinerer flere sjangre – fra fiksjon til sakprosa, komedie til drama og samtid til historisk. Det de deler er Vardas ekstraordinære hengivenhet til hennes mange tema, både om mennesker og ting, og hennes evne til å vise sin egen fortryllende tilstedeværelse.

Rammen for diskusjonen er artikler om Agnès Varda i nummer 12.1. Det vil bli rikelig plass for publikum til å spille en aktiv rolle i diskusjonen. Dette blir en skikkelig vitamininnsprøyting for enhver som ønsker å forstå hva som får en kortfilm til å fungere, og et kompetanseløft for filmskapere på alle nivåer.

 

Short Film Studies er et fagfellevurdert tidsskrift utgitt av Intellect, hvis mål er å oppmuntre til studier og verdsetting av kortfilm. Hvert nummer tar for seg en enkelt, nøye utvalgt kortfilm, samt en kjent filmskaper hvis arbeid inkluderer flere kortfilmer.

CYNTHIA FELANDO (USA) er redaktør av Short Film Studies. Hun er filmforsker og foreleser, uteksaminert fra UCLAs School of Theatre, Film and Television doktorgradsprogram. Yrkeserfaring inkluderer å jobbe som arthouse- og filmfestivalprogrammerer for både kortfilmer og langfilmer, og å tjene som fakultetsmedlem ved University of California, Santa Barbara, hvor hennes forskningsinteresser inkluderer fokus på medier med kort spilletid. Forfatter av monografien Discovering Short Films: The History and Style of Live-Action Fiction Shorts.

Cinemateket - Torsdag 19:00 - (Total: 90 min.)


Agnès Varda (1928-2019)

List of articles on Agnès Varda shorts in SFS #12.1:

  • Historicity and photography in Salut Les Cubains / Author: Brittany Murray

  • Agnès Varda’s cinematic writing as political art in Black Panthers / Author: Richard McLaughlin

  • Manufactured memory and the still photograph: Agnès Varda’s short films Ydessa, les ours et etc… (Ydessa, The Bears and etc…) (2004) and Ulysse (1983) / Author: Julia Erhart

  • Beside Du Côté de la côte (1958): Agnès Varda’s early applied cinephilia / Author: Tim Palmer

  • Teaching L’Opéra-Mouffe (1958) / Author: Colleen Kennedy-Karpat

Til topps