KORTFILMKONVENTET 2019: Kort og kompromissløst

For fjerde gang arrangeres en egen faglig samling for kortfilmbransjen. Et sted å dele kunnskap, bygge nettverk, ta opp aktuelle problemstillinger og få faglig input. I år er fokuset på kortfilmens kraft, som en ivrig aktivist med grensesprengende visuelle muligheter. Kortfilmskapere fra hele landet samles til faglig fordypning og inspirerende samvær for å bli kjent med hverandre og hverandres arbeider. Målgruppen er regissører, manusforfattere og produsenter som jobber aktivt med kortfilm.

Målet med konventet er å gi et utvalg av de beste fortellerstemmene fra hele landet mulighet til å fordype seg i faglige diskusjoner om kortfilmen som format og de muligheter og utfordringer som kortfilmen står overfor. Kortfilmen har ikke en like tydelig bransje som dokumentarfilmen eller spillefilmen, men fortellerstemmene som utvikles og foredles innenfor dette formatet er viktige for hele bransjen.

Kortfilmkonventet er et samarbeid mellom alle de regionale filmsentrene, Norsk Filminstitutt og Minimalen Kortfilmfestival. Lokal arrangør i Trondheim er Midtnorsk Filmsenter.

 


 


Til topps