program

 

THIS MAGNIFICENT CAKE!

I denne forestillingen har vi gleden av å presentere en av årets mest utrolige animasjonsfilmer. Mellomlengdeformatet gjør at den faller mellom to stoler, men når det kommer en ny film av filmskaperne bak Oh Willy… (2012) - som sjarmerte oss i senk med sin ull-estetikk og bedårende surrealistiske fortelling - må vi bare rydde plass. This Magnificent Cake! er en antologifilm hvor hver av de fem hovedkarakterene har fått sitt eget kapittel med hver sin fortelling, som sammen utgjør en mye større impresjonistisk fortelling om epoken.

Filmskaperne er basert i Antwerpen i Belgia. Marc James Roels er fiksjonsfilmregissør, og har laget de prisbelønte kortfilmene Mompelaar (2007) og A Gentle Creature (2010). Emma De Swaef er spesialist på stopmotion og dukkearbeid med ull, filt og tekstil som foretrukne arbeidsmaterialer. Sammen laget i de 2012 Oh Willy ..., en stop-motion animasjonsfilm som ble vist på 300 festivaler (inkl. Minimalen i 2013) og vant 80
internasjonale priser.


 

THIS MAGNIFICENT CAKE! (Total: 45 min.)
Lør | Sat 21:00
[Nova 2]

BEL, FRA, NED 2018 | Ani. | 45 min.
Directors: Emma de Swaef, Marc James Roels

THIS MAGNIFICENT CAKE!
(CE MAGNIFIQUE GÂTEAU !)

En mellomlengde animert antologifilm satt til det koloniserte Afrika mot slutten av 1800-tallet. Den forteller historier om 5 forskjellige karakterer: en konge med problemer, en middelaldrende pygmé som arbeider i et luksushotell, en mislykket forretningsmann på ekspedisjon, en bortkommen portier og en ung desertør.

A mid-length animated anthology film set in colonial Africa in the late 19th century. It tells the stories of 5 different characters: a troubled king, a middle-aged Pygmy working in a luxury hotel, a failed businessman on an expedition, a lost porter, and a young army deserter.

Camera: Marc James Roels
Editing: Marc James Roels, Emma De Swaef
Character Design: Emma De Swaef
Animation: Elodie Poncon, Patricia Sourdès,
Iris Alexandre, Mirjam Plettinx, Andreas De Ridder
Production: Beast Animation (BEL), Vivement Lundi !
(FRA), Pedri Animation (NED)
Contact: Emma De Swaef,
e: emmadeswaef[at]gmail.com

Til topps