MUSIKKVIDEOFEST

Fredag 21:00 [Helmet Studio, Nedre Ila 39 - kart] (Total: 300 min.)

I samarbeid med Helmet Films & Visual Effects og Midtnorsk Filmsenter har vi gleden av å invitere til nyårets heftigste fest. Velkommen til en kveld fullstappet av filmer, konserter, dj, piñata, popkorn og dans. Og ikke minst premiere på musikkvideoen Shadows til bandet Dreamarcher.

Utover kvelden vil et nytt, mystisk band sette føtter og sinn i transe, før du blir ledet inn i de sene nattetimer av en DJ/VJ-duo.


Musikkvideo er kortfilm så godt som noe, og en filmform Minimalen gjerne gir plass til. Kommersielt var musikkvideoen på topp på 80- og 90-tallet, parallellt med MTVs stadig mer dominerende popkulturelle posisjon. Siden den gang har musikkvideokanalens innflytelse blitt stadig mindre. Det betyr ikke at musikkvideoen har blitt borte. Nye generasjoner av musikere og musikkvideoprodusenter med nye former for distribusjon og visningskanaler på internett har ført til en overflod av filmer for den som er interessert og villig til å lete.

Musikkvideoen er ikke en sjanger, men en type kortfilm som kan innholde det meste. Dansefilmer, rene filmatiske eksperimenter, lek med forholdet mellom bilde og lyd, konsertopptak. Musikkvideoen tilbyr også store muligheter for filmskapere som hengir seg til fortellingens kraft, og det episk storslåtte.

 


Til topps