Midtnorsk filmsenter: Festforestilling
Onsdag 20:00

Midtnorsk Filmsenter og Minimalen inviterer til festforestilling og premiere på kortfilmen FALLET, produsert av Spætt Media AS. Produsent Håvard Gossé Bergseth og hans team presenterer filmen før visningen. Før premieren blir det trøndersk premiere på kortfilmen JA VI ELSKER av Hallvar Witzø og Elisabeth Kvithyll. Witzø og Kvithyll er to unge filmskapere fra henholdsvis Vanvikan og Stjørdal som har gjort seg bemerket i norsk filmbransje de to siste årene. JA VI ELSKER er delvis spilt inn i Leksvik og Elisabeth Kvithyll presenterer filmen før visningen.

Festforestillingen utgjør del to av det regionale programmet under Minimalen i år. Første del består av seminaret "Å lykkes som filmskaper" hvor Kristian Karlsen, Jøran Wærdahl, Christian Falch, Håvard Bustnes og Elisabeth Kvithyll forteller om sine strategier og valg som filmskapere. I tillegg kan du se fire filmer støttet av Midtnorsk Filmsenter i konkurranseprogrammet. Gå ikke glipp av COWBOYDRØM, BYTTEDAGEN, BAMSE og DEN MAGISKE TIDEN de kommende dagene.

Det blir enkel servering fra kl 20:00 og filmvisning fra ca kl 20:30.

->Seminar: Å lykkes som filmskaper


NOR 2014 | Fic. | 15 min.
Director: Hallvar Witzø

JA VI ELSKER (Yes We Love)

Fire generasjoner på 17. mai, hver med sin krise, i fire ulike deler av Norge.

Four generations, each with a crisis, set in four different parts of Norway on the Norwegian Constitution Day.

Script: Hallvar Witzø | Camera: Audun G. Magnæs | Production Designer: Thomas Øyjordsbakken | Cast: Edvard Hægstad, Terje Ranes, Hanne Skille Reitain, Johan Fredrik Bergflødt-Johannessen.

Production: Hummelfilm - Elisabeth Kvithyll, Gudny Hummelvoll.

NO 2014 | Fic. | 15 min
Director: Andreas Thaulow

FALLET

Agnes og Ragnar skal klatre et fjell i Nord-Norge. Underveis på klatreturen kommer mørke hemmeligheter fram. Den essensielle tilliten som trengs både i et forhold og i klatreveggen settes på prøve, hundrevis av meter over bakken.

Agnes and Ragnar have set out to climb a mountain in northern Norway. During the expedition dark secrets are revealed. The essential trust needed both in a relationship and the climbing is put to the test, hundreds of feet above the ground.

Script: Andreas Thaulow

Production, contact: Spætt Media - Håvard Gossé Bergseth, t: +4798878923, e: havard@spaett.no

Alle som har en nøkkelfunksjon i en av filmene har gratis adgang, men hent billett i festivalskranken. (Nøkkelfunksjonene er regi, manus, produsent.)


Til topps

 


Onsdag/Wednesday 12:00

Seminar: Å lykkes som filmskaper

På dette seminaret møter du fem personer som på hver sin måte har realisert drømmen om å jobbe profesjonelt med film. Her forteller de om strategiene de har fulgt, utfordringene de har møtt og valgene de har tatt. Hvilke faktorer har vært avgjørende for at de har klart å realisere sin drøm? Hvor står de i dag og hvilke strategier har de for fremtiden? Fire av de fem har valgt å etablere seg i Midt-Norge. Hvilke muligheter finnes regionalt og hvorfor har de valgt å satse her? Seminaret er et samarbeid mellom Minimalen og Midtnorsk Filmsenter og utgjør første del av det regionale programmet under Minimalen i år.

Deltakende filmskapere:

Kristian Karlsen - Ekkofilm
Produsent og daglig leder i Ekkofilm AS, Trondheim, et produksjonsselskap som har spesialisert seg på historisk dokumentarfilm og rekonstruksjoner. Etter NRK-dokumentaren Baldurs Draumar (2008), TV2-serien Kapp til Kapp - Uten penger (2009) og Mysteriet Holst (2013), er Ekkofilms neste satsninger Alliert og alene og Olav.
Jøran Wærdahl - Klipp & Lim
Regissør og produsent i Klipp og Lim, Trondheim, et produksjonsselskap han også var med og startet. Ved siden av oppdragsfilmer har han produsert og regissert flere dokumentarer og kortfilmer, bl.a. Erkjenning (vist bl.a. på São Paulo International Short Film Festival), Byttedagen og Cowboydrøm (begge vises på Minimalen 2014).
Christian Falch - Gammaglimt
Produsent og daglig leder for produksjonsselskapet Gammaglimt AS, Orkanger. Falch har produsert flere dokumentarfilmer for kino og TV (nasjonalt og internasjonalt), filmer som er blitt vist på festivaler som Fantastic Fest i Austin, Sitges i Spania, CHP:DOX i Danmark, Volda, BIFF, Minimalen og Kosmorama. Hans ferskeste produksjoner er The Exorcist in the 21st Century, Kampen om Thamshavnbanen og Street of Dreams. Han produserer også dokumentarer for Faction Film AS.
Håvard Bustnes - Faction Film, Klapp Media
Regissør og produsent for produksjonsselskapene Faction Film og Klapp Media, begge i Trondheim. Faction Film utvikler og produserer dokumentarfilmer for et norsk og internasjonalt kino- og fjernsynsmarked, og har blant annet produsert den Amandaprisvinnende kinodokumentaren Blod & ære (2008), og er aktuell med kinodokumentaren Opprørske oldemødre. Bustnes' filmer har blitt vist på over 30 festivaler og solgt til TV- stasjoner over hele verden. I Klapp Media lager han reklame- og oppdragsfilm.
Elisabeth Kvithyll - Hummelfilm
Produsent for Hummelfilm AS. Etter eksamen som en filmprodusent og kringkastingsjournalist ved Edith Cowan University og WA Screen Academy, fortsatte Elisabeth som produsent-student ved Den norske filmskolen, hvor eksamensfilmen hennes, Å vokte fjellet, vant Gullstolen i Grimstad og Amanda-pris for beste kortfilm.

 


Til topps